Hrana i recepti

Hrana i recepti

Brzi i slatki recept za doček 2017. godine: Sacher kolačići

Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za kolačiće koji su inspirirani okusima raskošne bečke čokoladne torte Sacher koja je prvi put napravljena 1832. godine.

Sacher kolačići sa višnjama

Potrebno za 40 kolačića:

  • 300 g brašna
  • 50 g gorkog kakaa
  • ¼ žličice soli
  • 200 g omekšalog maslaca
  • 100 šećera
  • 1 jaje
  • 150 g džema od marelice
  • 20-ak kandiranih višnji, prepolovljenih

Potrebno za kremu od čokolade:

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, prekrijte tri velika lima papirom za pečenje.
  2. U posudu stavite brašno, kakao i sol.
  3. U drugoj posudi miješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane blijeda i kremasta. Dodajte jaje i miješajte dok se ne poveže.
  4. Umiješajte smijesu s brašnom kako biste formirali glatko tijesto.
  5. Oblikujte tijesto u kuglice veličine oraha pa ih stavite na lim za pečenje.
  6. U svaku kuglicu utisnite palac kako bi nastalo malo udubljenje.
  7. Pecite ih 12 minuta dok ne otvrdnu. Ostavite da se hlade na lim,u za pečenje par minuta.
  8. Žlicom stavite džem od marelice u svako udubljenje. Ostavite da se potpuno ohlade.

Krema od čokolade

  1. Na pari otopite maslac i čokoladu. Ostavite da se ohladi.
  2. Stavite kremu u slastičarsku vrećicu s malim zvjezdastim nastavkom te istisnite malo kreme na svaki kolačić.
  3. Na vrh stavite pola višnje i pustite da odstoje 30 minuta.

Recept za sladokusce: Brownie kolač od limuna

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo