Buhtle

Buhtle

Vrijeme pripreme: 2 sata

Potrebne namirnice

k450 g brašna
1 kocka svježeg kvasca
2 dcl toplog mlijeka
4 žutanjka
100 g maslaca ili margarina
2 žlice šećera
sol
mljeveni (štaub) šećer

Za nadjev

po želji orasi, marmelada, svježi sir…

Priprema

1. Od toplog mlijeka, malo šećera i kvasca napravimo pjenicu. Pričekamo 10-ak minuta da se pjenica digne. Kad se pjenica digne izmiješamo sa ostalim sastojcima, stavimo prvo brašno, pa u sredinu izlijemo dignutu pjenicu, malo soli, žutanjke, maslac, šećer. Sve dobro istučemo kuhačom i ostavimo na toplom da se digne.

2. Dignuto tjesto ponovno premijesimo te na pobrašnjenoj dasci razvaljamo na debljinu jedan cm. Režemo kvadrate veličine 5×5 cm. U svaki kvadratić stavljamo malo nadjeva po želji. Vrhove kvadrata preklopimo prema sredini i zatvorimo nadjev. Takve slažemo u maslacem namašten kalup sa spojevima okrenutim prema dnu.

3. Buhtle lagano premažemo uljem i pustimo još otprilike pola sata (pokrivene krpom) da se dižu.

4. Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200° C, pola sata.

5. Poslužimo posute mljevenim šećerom.


Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!