Čips od jabuka

jabuka

Jabuke je najbolje jesti svježe, odnosno sirove, a mi vam predlažemo recept za jednako zdravi snack – čips od jabuka. Jelo ne sadrži ništa osim jabuka!

Uz jednu jabuku dnevno liječnik vam neće trebati! - stari je to savjet koji ste vjerojatno čuli više nego jednom. Jabuke obiluju vlaknima (od čega se dvije trećine nalaze u kori), sadrže i kalij te određenu količinu vitamina C. Jabuke su i dobar izvor flavonoida, koji štite živčane stanice od oksidativnog stresa, a neka istraživanja tvrde kako ovo voće štiti od Alzheimerove bolesti te drugih degenerativnih bolesti mozga. 

Jabuke je nabolje jesti svježe, odnosno sirove, a mi vam predlažemo recept za jednako zdravi snack – čips od jabuka. Jelo ne sadrži ništa osim jabuka!

Tanke kriške ovog voća potrebno je držati u toploj pećnici kako bi se osušile i formirale u određeni oblik, no radi se o jednostavnom receptu – samo ih trebate okrenuti na drugu stranu na pola procesa. 

Potrebno vam je

  • Dvije slađe jabuke; koštice odstranite te jabuke narežite na tanke ploške.

Priprema

Ugrijte pećnicu na otprilike 100 stupnjeva. Ploške jabuka složite na lim za pečenje i pecite oko sat vremena (po potrebi i više), dok ne postanu hrskave. Na pola procesa, ploške jabuke možete okrenuti na drugu stranu kako bi čips bio hrskaviji.

Pustite da se ohladi i uživajte u zdravom čipsu!

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!