Crveni pureći ragu

Ragu - recept Nada

Predstavljamo vam jedno glavno jelo, naravno mesno, aromatično... Rajčice i bosiljak u ovom se receptu savršeno sljubljuju. Uz domaće široke rezance kombinacija je potpuna!

Isprobajte ovo ukusno, jednostavno i brzo gotovo jelo. Oduševit ćete se!

Potrebni sastojci:

nada700 g purećih odrezaka
sol, papar
2 glavice luka - koristim srebrenac
2 češnja češnjaka
3 žlice maslaca
svežnjić svježeg bosiljka
svežnjić svježeg peršina
2 žlice koncentrata rajčice
500 g na kockice nasjeckanih pelata iz konzerve
1 manja konzerva kukuruza
2 dcl juhe ili pileća kocka
2 žlice milerama

Priprema:

1. Puretinu narežite na trakice, luk i češnjak sitno nasjeckajte. Bosiljak i peršin oplahnite i nasjeckajte.

2. U woku ili većoj teflonskoj tavi na maslacu popržite trakice puretine do zlatno žute boje, 10-ak minuta. Izvadite na tanjur, posolite, popaprite i poklopite da se ne ohladi. Na istoj masnoći popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte peršin i bosiljak, nakon dvije minute i koncentrat rajčice. Izmiješajte, pa dodajte još pelate i jušni temeljac.

3. Kukuruz stavite u cjediljku, pa ga isperite pod mlazom vode. Zajedno s trakicama mesa umiješajte u ragu. Poklopite i pustite da se 15-ak minuta sve prokuha. Na kraju umiješajte mileram.

4. Uz ovako pripremljen pureći ragu poslužite domaće široke rezance.

Dobar tek!

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!