Hrana i recepti

Hrana i recepti

Danas ispecite cantuccine s brusnicama

Cantuccini su tradicionalni talijanski aromatični tvrdi kolačići s bademima koji su osnova za deserte ili se jedu samostalno.

Ako ste ljubitelj tvrdih slastica i badema, ovo je savršen kolač za vas! Priprema se brzo, namirnice su uvijek dostupne, a možete ga pripremati samo s bademima i po želji dodati omiljeno voće – poput brusnica!

Za 20 komada je potrebno:

  • 50g oguljenih badema
  • 1 veliko jaja
  • 80g šećera
  • malo soli
  • 150 g brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 50 g osušenih brusnicama

Priprema 30 minuta

Pečenje 30-40 minuta

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva celzijevih. Stavite bademe na lim i popržite ih u pećnici 10 minuta. Ostavite da se ohlade.

  1. Pjenasto umutite jaja, šećer i sol
  2. U tu mješavinu dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet pa ih lagano umiješate.
  3. Dodajte bademe, i osušene brusnice.
  4. Ljepljivo tijesto stavite na lim u obliku duguljaste hrpe pa ga rukama oblikujte u valjak.
  5. Pecite u pećnici 20-25 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi 5 minuta na limu.
  6. Nožem za kruh dijagonalno izrežite kolač na 20 kriški.
  7. U dobro zatvorenoj limenoj kutiji ih možete čuvati i do 2 tjedna.

Dobar tek!

Izvor: Reader’s Digest

Ana A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo