Hrana i recepti

Hrana i recepti

Domaći Ferrero Rocher

Riječ je o diosta savršenim kuglicama napravljenim od čokolade i lješnjaka, koje se čak niti u nijansama ne razlikuju od njihovog pravog originala.

Izuzetno brzo se naprave, izmiješaju
navedeni sastojci, a koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu,
te serviraju u dekorativnim košaricama, baš poput njihovih industrijskih originala.

Kuglice su napravljene po receptu s
bloga La casa de vainilla, odnosno s bloga Almost Bourdain. Savršene okusom, izgledom i
brzinom izrade oduševile su me u svakom pogledu i ubilježavam se ponovno
za brzo dolazeće blagdane Božića i Nove godine…

Sastojci:

  • 100 g lješnjak
    (nougat) napolitanki
  • 150 g lješnjaka
  • 200 g Nutelle
  • 150 g čokolade za
    kuhanje ili mliječne čokolade
  • 4,5 žlice ulja

Priprema:

1. Pećnicu
zagrijte na 180 stupnjeva. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u pećnicu na
osam do deset minuta.

Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih
sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u
multipraktiku sitno nasjeckati.

2.
Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve
dobro izmiješajte.

Žličicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice (ako
vam je smjesa premekana stavite ju na 15-30 minuta u frižider prije oblikovanja).

Složite kuglice na pladanj pa ih stavite u frižider na 45 minuta, da se dobro
stisnu i rashlade.

3.
Čokoladu i ulje otopite (ja sam otapala na pari), pa svaku
rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se
glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne košarice.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo