Fileti oslića u kaputiću od cornflakesa i badema

fileti oslica, nada duhovic

U ribi i ribljim specijalitetima posebno uživam, naročito ako sam i sama u blizini mora. Na meniju se nalaze sve vrste riba, morskih plodova i školjki. Ovaj put je to fino izfiletirana bijela riba (oslić), panirana u posebnoj smjesi od kukuruznih pahuljica i badema. Evo kako je to izgledalo...

Radi se o receptu, ideji, preuzetoj iz časopisa Sensa - sretna hrana iz 2010. godine.

Ovako pripremljeni, poprženi odresci budu posebno ukusni, izvana su hrskavi, a iznutra je sočno i meko bijelo riblje meso. Po želji pokapajte limunom ili limetom i poslužite uz salatu, rajčicu ili neki drugi prilog po vašoj želji.

Sastojci:

  • 4 fileta bijele ribe (oslić)
  • sol
  • 1 šalica polubijelog brašna
  • 1 šalica hladne vode
  • 1 šalica kukuruznih pahuljica
  • 1/2 šalice badema
  • 1 i 1/2 šalice suncokretova ulja za prženje

Priprema:

1. Filete operite, potapkajte kuhinjskim papirom i tako posušite. Svaki posolite prstohvatom soli. Brašno pomiješajte s vodom tako da dobijete glatku smjesu. Kukuruzne pahuljice usitnite u mužaru ili u multipraktiku, a bademe sitno nasjeckajte. Svaki filet prvo uronite u smjesu brašna i vode, a zatim stavite u suhu smjesu od kukuruznih pahuljica (cornflakesa) i badema.

2. Zagrijte ulje u tavi i pripremljene filete popržite na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime smeđkasti ton. Pohane filete ocijedite na papirnom kuhinjskom papiru. Poslužite uz prilog po želji.

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!