Havajski pureći odresci

Havajski pureci odresci

Ovo prije svega egzotično, ali slano jelo uključuje ananas. Relativno brzo se sprema, lagano je i ukusno s dodatkom šunke i sira, začinjeno svježom kaduljom. Poslužite ga uz salatu po vašem izboru.

kPotrebni sastojci

6 purećih odrezaka
6 ploški kuhane šunke
150 g Goude
1 manja konzerva ananasa u kolutovima
12 listića svježe kadulje
curry u prahu
3 žlice maslaca
sol, papar

Priprema

1. Ananas ocijedite (sok sačuvajte). Kolutove narežite na četvrtine. Dio kadulje stavite na stranu, ostatak sitno nasjeckajte. Sir krupnije naribajte.

2. Meso oplahnite, posušite kuhinjskim papirom, pa začinite solju, paprom i curryem. Maslac u većoj tavi zagrijte pa popržite odreske, sa svake strane po tri minute. Izvadite ih i stavite u namašćenu vatrostalnu zdjelu.

3. Pećnicu zagrijte na 230° C. Na masnoći od mesa popržite komade ananasa, pospite ih s malo currya. Ulijte ananasov sok, pa ga kuhajte dok se malo ne reducira i zgusne. Tom umaku na kraju dodajte nasjeckanu kadulju.

4. Na odreske poslažite prvo šunku, prelijte umakom, pospite s više sira, pa zapecite u zagrijanoj pećnici 10 - 15 minuta. Izvadite jelo iz pećnice, ukrasite listićima kadulje i poslužite uz salatu po želji.

 
Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!