Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kako napraviti rižu od karfiola

Foto: Shutterstock

Riža od karfiola je odličan prilog uz gotovo svako jelo, a osim posebnog okusa, čuva i vaše zdravlje.

Baš poput “prave” riže i ova se odlično slaže uz svaki umak, jelo od povrća ili mesa. Očekujete li okus riže, biti čete razočarani jer će dominirati okus karfiola, no on se može ublažiti ako ga prije parite ili maknete listove. Začini i preljevi također mogu ublažiti okus.

Što vam je potrebno?

  1. karfiol
  2. ulje
  3. daska za sjeckanje i nož
  4. aparat za sjeckanje

Priprema riže od karfiola

Za pripremu je potrebnu 10 minuta

  • operite karfiol i maknite listove te donji, tvrdi dio, karfiola
  • nasjeckajte na komadiće kako bi aparat za sjeckanje lakše obavio posao
  • u aparat stavite nož u obliku slova S
  • karfiol je potrebno sjeckati dok se ne počne nalikovati na kus kus (nikako ne pretjerati sa sjeckanjem da se karfiol ne pretvori u kašu)

Kako skuhati rižu od karfiola u mikrovalnoj

  • rižu od karfiola stavite u posudu koja smije u mikrovalnu
  • dodajte žlicu vode
  • prekrijete posudu
  • kuhate 3 minute na 900 vati
  • izvadite rižu i ostavite da poklopljena stoji 3 minute
  • dodajte začine po želji i servirajte

Prženje riže od karfiola

  • stavite u tavu ulje koje volite
  • dodajte granule karfiola te ih lijepo rasporedite
  • prekrijete tavu i pecite otprilike 7 minuta, stalno miješajući dok ne postane hrskav
  • pred kraj dodajte žlicu vode
  • dodajte začine i poslužite

Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

Ovo morate isprobati: Začinjena pečena cvjetača s parmezanom

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo