Kako pripremiti bakalar na bijelo?

Shutterstock 727684759

Ako ste planirali pripremati bakalar za obitelj i prijatelje, isprobajte ovaj jednostavan recept

Kako pripremiti bakalar na bijelo?

  • 400 do 500 grama sušenog bakalara
  • 1 kg krumpira
  • 3 dcl maslinova ulja
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • sol i papar

1. Sušeni bakalar dobro namočite barem 24 sata prije u hladnoj vodi koju ćete nekoliko puta promijeniti. Skuhajte krumpir.

2. Izvadite bakalar, očistite ga i ostavite ½ dcl tekućine od kuhanja. Krumpir izrežite na ploške.

3. U drugu posudu složite očišćeni i narezani bakalar. To možete napraviti dan ranije i držati ga u frižideru. Važno je da je krumpir pri posluživanju topao.

4. Usitnite češnjak i peršin, pa dodajte sol i papar te sve zalijte tekućinom od kuhanja i maslinovim uljem.

5. Bakalar poslužite topao.

Ako želite teksturu paštete gnječite ga ili stavite u multipraktik dok ne postane kao pire.

Što jesti ovih blagdana za zdravo srce?

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!