Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kesten šarlota

Hladni jesenski dani stvoreni su za uživanje u kestenima. Iskoristite ovo vrijeme za pripremu domaćih slastica, a osim kesten-pirea, namaza od kestena ili krem juhe od kestena, preporučujemo šarlotu.

Sastojci:

  • 500 g kestena
  • 500 g piškota
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 dl mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca
  • žlica oštrog brašna
  • žlica gustina
  • vrećica vanilin šećera
  • tri žumanjka
  • rum

Priprema:

1. Žumanjke umutite s polovicom šećera (100 grama), dodajte vanilin šećer, brašno, gustin, mlijeko te sve skuhajte u kremu. Ohladite i dodajte maslac.

2. Kestene istisnite u pire i dodajte malo ruma. Razradite slatko vrhnje s preostalih 100 grama šećera u prahu i pomiješajte s kesten-pireom.

3. Piškote umočite u mlijeko kojem ste dodali žlicu ruma i posložite ih u veliku zdjelu koju ste prethodno obložili prozirnom folijom. Prekrijte rubove i dno piškotama i dodajte polovicu smjese kesten-pirea i umućenog vrhnja. Na tu smjesu ponovno poredajte piškote namočene u mlijeku i rumu, a na njih žutu kremu.

4. Opet stavite piškote, na njih preostalu kremu s kestenima te završite piškotama.

5. Šarlotu ostavite u hladnjaku da se stvrdne. Poslužite ju na velikom tanjuru i ukrasite šlagom, grubo usitnjenim komadima kestena ili čime god želite.

Dobar tek!

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo