Kolač s ribizom i svježim sirom

Shutterstock 487147285

Ovo je domišljata inačica omiljenog kolača sa sirom: ribiz umiješajte u kremu od sira i krupice te pecite!

Ovaj osvježavajući kolač od vas čak ne zahtijeva da pečete tijesto za podlogu!

Kolač s ribizom i svježim sirom

Potrebni sastojci za okrugli oblik 26 cm promjera

  • 370 ml mlijeka i prstohvat soli
  • 100 g pšenične krupice
  • 3 jaja
  • limun
  • 750 g ribiza
  • 50 g mekanog maslaca
  • 125 g smeđeg šećera
  • 1 žlica vanilije
  • 300 g nemasnog svježeg sira
  • 50 g cjelovitog praška za pecivo

Ribiz uravnotežuje probavu i krvni tlak, smiruje upale i smanjuje rizik od raka

Priprema:

  1. Posolite i zakuhajte mlijeko te dodajte krupicu i prokuhate. Ostavite da se hladi uz miješanje.
  2. Razdvojite žumanca od bjelanjaca. Operite ribiz, skinite petiljke. Iscijedite limun i naribate koricu.
  3. Pjenasto izmutite maslac, šećer, vaniliju i sok od limuna t​e​ koricu. Umiješate jedno po jedno žumance te žličicom umiješate kašu od krupice i svježi sir.
  4. Premažite masnoću za ​oblik za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite ribiz na tijesto.
  5. Od bjelanjaca izmutite čvrsti snijeg pa ga stavite na voće. Izmiješate brašno s praškom za pecivo, prosijte na snijeg i sve izmiješate.
  6. Pecite oko 50 minuta te ga​ ​ostavite da se hladi 10-ak minuta van pećnice.

Nakon što ovo pročitate, jaja će postati vaša omiljena namirnica

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!