Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kotleti lososa s roštilja

Volite ribu? I ja! Obožavam ju! Evo jednog brzog, a jednostavnog načina kako pripremiti odreske lososa, na mediteranski način…

Losos smo navikli gledati u raznim verzijama, a najčešće onoj dimljenoj, koju bih ja stavila u razne snack varijante poput kanapea ili bruschetta, ili čak ako imate sasvim friške odreske kao što su ovi moji, sirove u sushi varijantama. Ovdje se radi o svježim kotletima za koje će vam trebati nekoliko jednostavnih sastojaka i u nekoliko trenutaka imat ćete izuzetno profinjen, zdrav i ukusan obrok…

lPotrebni sastojci

4 kotleta lososa (od oko 120 g)
5-6 žlica djevičanskog maslinova ulja
1 žličica suhe mediteranske mješavine
korica i sok jedne limete
sol, papar
100 g male zelene salate poput matovilca, potočarke ili mini blitve

Priprema

1. Losos operite i posušite kuhinjskim papirom. Pomiješajte maslinovo ulje sa sušenim mediteranskim začinima, koricom i sokom limete te paprom i soli. Svaki odrezak premažite marinadom.

2. Losos pecite na roštilju ili na grill tavi, sa svake strane po pet minuta, pritom ga povremeno premazujte pripremljenom marinadom. Na kraju pečenja po potrebi još posolite.

3. Operite salatu po želji, ili matovilac, kao u ovom slučaju, protresite i ocijedite. Pomiješajte ulje sa solju i sokom limete. Salatu prelijte pripremljenim dresingom pa nju položite pečeni losos. Poslužite uz topla peciva ili s baguetteom.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo