Hrana i recepti

Hrana i recepti

Krem juha od mrkve i đumbira

Fino začinjena, neodoljivog mirisa, istovremeno osvježavajuća i krepka. Možete ju jesti hladnu i toplu uz dodatak žlice dobro ohlađenog milerama, par listića svježeg timijana i svježe mljevenog papra.

Sastojci:

  • 7-8 mrkvi srednje veličine
  • Komadić svježeg đumbira (3×2 cm)
  • Žličica kurkume
  • Pola žličice korijandra
  • Pola žličice soli
  • Jedan peperoncin
  • Malo limunovog soka
  • Mileram
  • Svježi timijan
  • Svježe mljeveni papar
  • Litra vode

Priprema:

1. Mrkve i đumbir oguliti, ubaciti ih u hladnu vodu i staviti na srednje jaku vatru da se kuha. Kuhati pola sata do 45 minuta.

2. Kad je mrkva kuhana sve dobro izmiksati štapnim mikserom, vratiti na laganu vatru i dodati sve začine. Slobodno dodajte manje/više soli, kurkume, korijandra, sve ovisno o vašem ukusu.

3. Pred sam kraj dodati malo limunovog soka, sve dobro promiješati i poslužiti s mileramom, timijanom i malo svježe mljevenim paprom.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo