Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kremasta juha od graška i metvice

Što nas uopće u ove hladne jesenske dane može bolje zagrijati nego topla, mirisna, gusta i kremasta domaća juha. Ovaj put napravljena od mladog graška i nekoliko listića metvice, a dodatak milerama dat će finu završnu notu. U slast!

kPotrebni sastojci

1 glavica luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
1 veći krumpir
1 povrtna kocka ili juha
600 g mladog graška
svježa metvica
200 ml milerama
sol, papar

Priprema

1. Krumpir ogulite i operite. Luk i češnjak oljuštite, pa kao i krumpir nasjeckajte na kockice i propirjajte na malo maslinova ulja. Dodajte 600 ml temeljca ili povrtne juhe i grašak, pa sve zajedno kuhajte 15-20 minuta.

2. Dodajte 100 ml milerama i oprane listiće metvice. Maknite s vatre i sve izmiksajte štapnim mikserom.

Posolite i popaprite. Prije samog posluživanja ukrasite mileramom i listićima metvice.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo