Kriške s orasima

Kriske s orasima

Riječ je o skroz jednostavnom kolaču, čak i za početnike, odlično paše uz šalicu crne kave... sastojke treba pripremiti, izvagati, dijelom sve izmiksati, dijelom samo izmiješati, ispeći, ohladiti, premazati jedno preko drugog, posložiti, još u hladnjaku prohladiti i uživati...

kPotrebni sastojci

380 g milerama
110 g mljevenih oraha
2 jaja
150 g mekog brašna
180 g šećera u prahu
80 ml ulja
80 g marmelade od brusnica
300 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
voće za ukrašavanje

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180° C, kalup obložite papirom za pečenje. Mileram izmiksajte da bude gladak, pa umiješajte orahe, šećer u prahu ulje i jaja. Brašno izmješajte s praškom za pecivo, pa ga lagano miješajući pridodajte smjesi, izmiješajte. Smjesu ravnomjerno razmažite u pripremljen kalup, stavite u pećnicu i pecite 40-ak minuta.

2. Kad je biskvit pečen, izvadite ga i prohladite, a zatim ga po dužini narežite na tri trake jednake dužine i širine. Zagrijanu marmeladu protisnite kroz gušće cijedilo, a slatko vrhnje izmiksajte s vanilin šećerom. Prvi i drugi list biskvita premažite prvo marmeladom, a zatim i tučenim slatkim vrhnjem. Složite ih jedan na drugi i poklopite zadnjim biskvitom.

3. Kolač pospite šećerom u prahu, ukrasite voćem (npr. ribizima) i dobro prohladite. Narežite ga na kriške.

 
Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!