Mediteranska pogača: Ovaj recept pravo je osvježenje taman za uskrsne dane

Shutterstock 1438229060

Prehrana kod kuće neka nam postane što zanimljivija i jedno pozitivno iskustvo. Isprobavajte nove recepte!

Mi vam u nastavku donosimo recept za mediteransku pogaču Sanje Jelušić, dipl. ing. preh. teh. iz NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“.

Mediteranska pogača

Sastojci:

  • 400 g brašna (integralno/bijelo)
  • 20 g kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 250 ml tople vode
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili nekog drugog maslinovog ulja
  • Ružmarin (svjež ili suhi)
  • Origano
  • Mini rajčice
  • Masline

Priprema: 

Kvasac pomiješajte s vodom, šećerom i ostavite da se na toplom mjestu diže 10 minuta. Brašnu dodajte sol, origano, 2 žlice maslinova ulja te dignuti kvasac i umijesite glatko tijesto.
Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči (cca. 30 do 60 minuta). Zatim ga premijesite, formirajte u kalup u kojem ćete ga peći.
Ostavite stajati još 15 minuta na toplom mjestu, premažite ga preostalim uljem i prstima nabodite tijesto kako biste izradili male rupice u koje ćemo stavljati masline, male rajčice po želji. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta.
Pospite ga krupnom solju i začinskim biljem i pecite još 5 minuta. 

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!