Hrana i recepti

Hrana i recepti

Od mrkve pripremite najbolju blagdansku tortu koju će obožavati i oni koji ne vole mrkvu

Čarolija božićnog duha već je pred vratima, a nedavno otvorena gastro oaza Eateria ima sve za pravi blagdanski ručak.

Poseban blagdanski jelovnik osmislile su vlasnice Vedrana i Tena Majetić čija je ljubav prema ugostiteljstvu, kuhanju i kreiranju ukusnih recepata utjelovljena u poznatom cateringu Majetić. A za sve one koji sami pripremaju slastice, donose recept za jednu posebnu tortu s mrkvom.

Jednostavni, a mirišu božanstveno: Keksi od zobenih pahuljica i cimeta

SASTOJCI za BISKVIT:

  • 300 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 100 g mljevenog lješnjaka ili oraha
  • prstohvat đumbira u prahu
  • 300 g šećera
  • prstohvat soli
  • 12 g vanilinog šećera
  • 3 dl suncokretovog ulja
  • 4  jaja
  • 500 g ribane mrkve

sastojci za kremu:

  • 400 g krem sira
  • 125 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 12 g vanilinog šećera
  • 2 velike žlice soka od limuna

PRIPREMA:

Za biskvit prvo dobro promiješati sve suhe sastojke te dodati ulje i jaja, a na kraju dodati ribanu mrkvu i lagano umiješati. Kalup za tortu namazati maslacem i posuti brašnom. Tijesto podijeliti na dva ili tri dijela, te svaki biskvit peći odvojeno. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva i svaki biskvit peći 40-45 minuta. Ostaviti ih da se ohlade i onda mazati kremom.

Kremu izraditi tako da se prvo omekšali maslac izradi sa šećerom u prahu i vanillin šećerom, dodati krem sir i sok od limuna te sve zajedno dobro izmješati. Kreme ima dovoljno da se naprave dva unutarnja sloja sa tri biskvita i onda još namaže izvana. Ukrasiti prema želji. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Fantastična torta od kokosa gotova za manje od sat vremena! Poželjet ćete je i za Božić…

Ordinacija.hr

Foto: Eateria

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo