Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pečeno pile sa senfom i medom

Foto: Shutterstock

Jeftino i jednostavno za pripremu, a vaša djeca će ovaj ručak obožavati!

Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine.

Pileća prsa sa senfom i piletinom

Potrebni sastojci

  • 6 komada pilećih prsa, bež kože
  • sol i papar po želji
  • 120 g meda
  • 120 g senfa
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica sušene paprike
  • ½ žličice svježe nasjeckanog peršina

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Posolite i popaprite meso, te posudu za pečenje lagano premažite uljem
  3. U maloj posudi pomiješate med, senf, bosiljak, papriku i peršin
  4. 1/2 preljeva namažete preko piletine
  5. Pecite 30 minuta
  6. Premažite s ostatkom preljeva piletinu i pecite dodatnih 10-ak minuta

Dobar tek!

Foto: Shutterstock

Piletina sa češnjakom i limunom

A. A: 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo