Piletina s kokosom i curryjem

Piletina s kokosom i curryjem

Riječ je o još jednom tipičnom istočnjačkom jelu, nasjeckanom na sitne komadiće kako bi se moglo jesti štapićima. Priprema se woku, a ima specifičan istočnjački okus. Glavni sastojci: kokos, curry, poriluk, bambusovi izdanci i mungo grah...

kPotrebni sastojci

60 g konzerviranog mungo graha
150 g bambusovih izdanaka
2 mrkve
1 crvena paprika
1 poriluk
2 češnja češnjaka
1 komadić đumbira (veličine oraha)
1 pileća filea
2 žlice ulja
curry
250 ml kokosova mlijeka
250 ml pilećeg temeljca (može kocka)

Priprema

1. Mrkve očistite, papriku operite, prepolovite i odstranite koštice. Oboje narežite na tanke, kdugačke trake. Poriluk operite, očistite i narežite na komade duljine 6 cm, a zatim na tanke trakice. Češnjak oljuštite i sitno ga nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. Mungo grah i izdanke bambusa properite pod mlazom hladne vode i ocijedite u situ.
2. Meso poplahnite i posušite u kuhinjskom papiru, narežite ga na trake. U woku zagrijte ulje, popržite meso do zlatnožute boje, pa ga izvadite na tanjur.
3. U istom woku propirjajte češnjak i đumbir. Dodajte mrkvu i papriku, te pirjajte 2 - 3 minute. Pospite curryjem i miješajući pirjajte. Dolijte kokosovo mlijeko i kratko prokuhajte, primiješajte pileći temeljac. Dodajte mungo grah, bambusove izdanke, poriluk i piletinu, te ostavite da se krčka još 5 - 10 minuta. Začinite s još curryja...


Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!