Planirate roštilj? Imamo odličan recept za marinadu od tamnog piva

piletina, roštilj, Shutterstock 321724166

U suradnji s Marinom Obradović, gastro blogericom koja se krije pod imenom Priče jedne kuhače otkrivamo recept zamarinadu od tamnog piva.

Koje začine koristiti kod pripreme mesa za roštilj?

Sastojci:

  • 1,5 dcl Stout 4.2 piva by 5th Element
  • 1/2 dcl ulja po želji
  • 2 žlice meda
  • 4 režnja sitno sjeckanog češnjaka ili 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1/2 dcl soya sosa
  • Sok od pola limuna
  • Ribana korica 1/2 limuna

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke, dodajte meso te ostavite da se marinira minimalno 24 sata prije pečenja. Za vrijeme pečenja meso lagano premazujte preostalom marinadom. Ova marinada može poslužiti i za pečenje mesa u pećnici u kom slučaju marinirano meso prekrijte folijom, lagano pecite na 150°C i svakih pola sata zalijevajte marinadom u kojoj se meso peče. U ovom slučaju prije mariniranja napravite nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

Ražnjići od lososa - ukusno jelo za cijelu obitelj

Povrće na roštilju - kako ga pripremiti i koje odabrati

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!