Pripremite lazanje od špinata i tikvica

lazanje, Shutterstock 513441304

Ovo je vegetarijansko jelo koje ne sadrži gluten te ima malo kalorija

Priprema se od paradajz sosa, rikote, mozzarelle i rezanaca od tikvica. Umjesto kora za lazanje napravite ih od tikvica – narežite ih na tanke komade.

Potrebni sastojci:

  • žlica maslinova ulja
  • ½ crvenog luka, nasjeckanog
  • 4 režnja češnjaka, nasjeckana
  • nekoliko svježih rajčica, nasjeckanih (ili konzerva pelata)
  • sol i papar
  • malo svježeg bosiljka
  • šalicu ricotte 
  • 1 jaje
  • pola šalice naribanog parmezana
  • 4 tikvice
  • šalica mozzarelle
  • peršin

Peršin - pomaže kod mokraćnih infekcija, osvježava dah i bogat je vitaminom C

Priprema: 

  • Na tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte. Dodajte češnjak, paradajz, sol i papar te miješajte 20-ak minuta. 
  • Maknite s vatre, dodajte bosiljak i špinat te dobro promiješajte. 
  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  • Trake tikvice stavite na posudu za pečenje tako da prekriju dno. Pecite u pećnici 5 minuta. Ako je ostalo previše tekućine obavezno ju izvadite.
  • U posudi pomiješajte ricottu, parmezan i jaje. Dobro promiješajte. 
  • Prvi sloj premažite paradajz umakom pa prekrijete tikvicama. 
  • Na njih stavite mješavinu sireva. Ponavljajte dok ne potrošite. 
  • Sve prekrijete umakom od rajčice i Mozzarellom
  • Pecite 30 minuta te ostavite poklopljeno 10.
  • Poslužite toplo. 

Tikvica – ​što sve skriva ova ljetna namirnica

A.A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!