Recept za petak: riba pohana u pivskom tijestu

pphana riba,  Shutterstock 200434745

Odaberite ribu po želji i od nje napravite jednostavan obrok koji će se svidjeti i članovima obitelji koji nisu ljubitelji ribe!

Koju god ribu odabrali, važno je da ona bude svježa. Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, otvori kod škrga su svijetlo ružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.

Prije nego započnete sa pripremanjem ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.

Riba u pivskom tijestu

Smjesa za pohanje:

  • Radite smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer) ali umjesto mlijeka koristite svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.

Priprema ribe:

  • Ribu očistite, posušite maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.

Pohanje:

  1. Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se jako zagrije.
  2. Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohanje te stavite na tavu. Smanjite vatru. Pecite svaku stranu oko 3 minute.
  3. Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja.

Servirajte uz prilog po želji, a ovo su recepti koje možete isprobati:

Pire od karfiola i češnjaka

Zapečene rolice od tikvica i patlidžana

Salata od pečenih krumpira i začinskog bilja

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!