Šarena salata od kukuruza s čilijem

Salata od kukuruza

Salata od kukuruza i čilija pasat će osobama koje ne vole tešku hranu, a vole hrskavo kuhani kukuruz, lagan dodatak pečenju, s naglaskom na pikantno... Začinite ju dresingom od ulja, octa, tabasca i žličice senfa... u slast!

Potrebni sastojci

k3-4 klipa kuhanog kukuruza šećerca ili
400 g kukuruza iz limenke
1 čili papričica
1 tikvica
3 mlada luka
150 g sira Ementaler
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
sol, ocat, ulje
1 žličica senfa
1 žličica tabasca
malo svježe mljevenog papra

Priprema

1. Kukuruz očistite. Kuhajte ga otprilike sat vremena u vodi s 1 žlicom šećera i malo maslaca (nikako dosoljavati). Kuhan prohladite, pa s klipa skinite bobe kukuruza ili koristite kukuruz šećerac iz limenke.

2. Pomiješajte kukuruz s jednom opranom i na kolutiće nasjeckanom čili, crvenom papričicom.

3. Mladi luk operite, pa bijele dijelove narežite na kolutiće. Sve izmiješajte s naribanim sirom Ementalerom.

4. Dresing napravite od malo ulja, octa, žličice senfa, žličice tabasca, posolite, popaprite, pa izmješajte sa salatom.

5. Ukrasite nasjeckanim peršinom.

 

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!