Souffle od čokolade

Souffle - recept Nada

Može biti u slatkoj ili slanoj varijanti ili pak topli ili hladni. Osnovno svim souffleima je da će ostati pjenast i napuhan samo par minuta nakon vađenja iz pećnice, pa bi ga bilo dobro konzumirati odmah. Nakon toga stvorena pjena od bjelanjaka opada, što ne znači da nije dobar. Nije ga svaki put lako napraviti ni najiskusnijima, zato sretno i u slast!

Vrijeme pripreme: 30 minuta

nadaPotrebni sastojci:

70 g šećera u prahu
55 g + 1 žlica kakaa u prahu
85 ml hladne vode
6 bjelanjaka
šećer za posipanje

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Lagano premažite maslacem 6 kalupića za souffle. Pomiješajte jednu žlicu šećera i žlicu kakaa u prahu, te tom mješavinom pospite dno i stjenke kalupića i otresite višak.

2. U tavici pomiješajte preostali kakao u prahu i hladnu vodu. Pustite da zakuha neprestano miješajući. Izlijte u zdjelu.

3. Mikserom istucite meki snijeg od bjelanjaka. Dodajte preostali šećer i dalje tucite dok ne bude čvrsto.

4. Jednu četvrtinu snijega dodajte u čokoladnu mješavinu i dobro promiješajte. Dodajte i preostali snijeg, lagano umiješajte tako da nestanu svi bijeli tragovi.

5. Čokoladnu smjesu razdijelite na pripremljene kalupiće i napunite do vrha. Poravnajte im površinu. Palcem pređite po rubu kalupića, da se smjesa ne slijepi dok se bude dizala.

6. Pecite dok se dobro ne dignu i stegnu, 15-tak minuta. Pospite šećerom u prahu i odmah poslužite .


Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!