Spremni za uzbudljiv desert? Probajte cheesecake s limunom, limetom i pistacijama

Apetit 24.01.2018.foto M.Cvek 9

Valentinovo je prilika za uživanje u najukusnijim delicijama...

Jedan od najboljih hrvatskih chefova Stjepan Bistrički i zagrebački restoran Apetit iz Masarykove ulice savjetuje kako pripremiti jedan zanimljiv cheesecake s limunom, limetom i pistacijama.

Najslađi recepti za Valentinovo s puuuno čokolade

Baza:

  • 150 g keksa
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera

Usitniti kekse i dodati sve skupa. Peći na 170 stupnjeva 5 minuta.

Za kremu:

  • 3 jaja
  • 3 žlice limunovog soka
  • 1 mahuna vanilije
  • 700 g mascarponea
  • 180 g šećera

Spojiti i prelit preko baze. Peći na 150 stupnjeva, 20 minuta.

Gornji dio:

  • 2 kisela vrhnja
  • 8 žlica šećera
  • 1 mahuna vanilije

Preliti na pečenu kremu sira i nastavit peći na istoj temperaturi još 8 min. Ukrasite sitno sjeckanim pistacijama i ribanom koricom limete

Tri ljubavna recepta za čarobno valentinovo

Foto: Martina Cvek

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!