Hrana i recepti

Hrana i recepti

Švedski bezglutenski krekeri – savršena zdrava grickalica

Pokušajte ove bezglutenske krekere koje će voljeti sve generacije, bez obzira jesu li osjetljivi na gluten ili ne.

O bezglutenskoj se prehrani u posljednje vrijeme itekako mnogo govori, a da hrana spravljena po toj recepturi može biti itekako ukusna, potvrđuje i ovaj recept koji potpisuje nutricionistica Darija Vranešić Bender.

Recept za bezglutenske švedske krekere

Potrebni sastojci:

  • 1 šalica kukuruznoga brašna
  • 1/4 šalice sezamovih sjemenki
  • 1/4 šalice lanenih sjemenki
  • 1/4 šalice suncokretovih sjemenki
  • 1/2 bučinih sjemenki
  • 0,5 l maslinova ulja
  • 3 dl vruće vode
  • malo soli

Priprema:

  • pomiješajte sve suhe sastojke, dolijte ulje i vruću vodu te sve kuhačom dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu
  • na veliki lim stavite papir za pečenje i smjesu namažite tanko po cijeloj površini
  • po želji odozgo pospite s malo krupne soli i stavite peći na 150 °C u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite 1 sat i 10 minuta
  • pečeno ostavite da se malo ohladi i potom lomite na željenu veličinu

Uživajte u grickanju!

Sjemenke – liječe rane, sprečavaju rak, snizuju tlak i kolesterol!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo