Svinjska vratina u umaku od nara

svinjska vratina u umaku od nara

Nar je prilično pipkav za čistiti i nezgodan ako vas poprska, ali vrijedi svakog truda i sirov, ali i kao dodatak jelima, pa čak i onim slanim.

Potrebni sastojci (za 3 osobe:

k

  • 3 odreska svinjske vratine
  • sol, papar, češnjak u prahu
  • 3 češnja češnjaka
  • pola žlice meda
  • sok 2 velika nara (oko 1,5 kg)
  • 2 žlice sjemenki nara
  • sok jedne naranče
  • sok jednog limuna
  • žlica aceta balsamica

Priprema:

Odreske nasolite, popaprite, natrljajte češnjakom i namažite medom. Ispržite do zlatno smeđe boje i držite na toplom. Na masnoći na kojoj su se pržili odresci karamelizirajte žlicu smeđeg šećera i zalijte sokom nara. Kuhajte dok se počne zgušnjavati. Dodajte sok naranče i limuna, sjemenke nara, posolite i popaprite po ukusu i dodajte češnjaka u prahu. Kuhajte još neko vrijeme dok i ovi sokovi ne zgusnu. Na kraju umiješajte i žlicu aceta balsamica.

Servirajte uz krumpir salatu s matovilcem i potočarkom.

 

Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!