Tapasi - tri brza recepta za najukusnije male zalogaje

Banderillas

Ukusni mali zalogaji u maštovitim kombinacijama mesa, ribe i povrća mogu se sve češće naći i u hrvatskim restoranima.

Splitski restoran Terminal F predstavlja tapase koji će nas jednim zalogajem odvesti u vruću Andaluziju u kojoj je ova delicija nastala, ali i koje zahvaljujući njihovim receptima možete napraviti i u vlastitom domu. 

Pohana jaja - neodoljiv recept za drukčiji doručak

Sama riječ tapa znači poklopac, jer su se mali zalogaji, koji su u početku bili samo kriške pršuta, stavljali na čaše kako bi se piće zaštitilo od muha i prašine. Tapasi se danas jedu u svim krajevima Španjolske i Portugala.  

BANDERILLAS

Sastojci za 1 osobu:

  • kiseli krastavac 2 dkg
  • inćun domaći 1 kom.
  • kisela kapulica 1 kom.
  • paprika 2 dkg
  • maslina 1 kom

Priprema:

Na drveni štapić nizom slagati kiseli krastavac umotan inćunom, zatim polovicu cherry rajčice te mini mozzarellinu koju naslonimo na listić svježeg bosiljka te niz završavamo punjenom dalmatinskom maslinom.

Za prste polizati - grčka piletina punjena tikvicama, rajčicom i feta sirom

MONTADITOS

Sastojci za 1 osobu:

  • tuna 8 dkg
  • maslinovo ulje 0.01
  • češnjak 0.01
  • sol 0.01
  • papar 0.01
  • tabasco 0.01
  • crnilo sipe 0.02
  • maslac 0.05
  • sirni namaz 0.05
  • maslina 1 kom.
  • rikula 0.02
  • džem smokve 0.04
  • bademi 0.03
  • Camembert sir 4 dkg
  • pesto od bosiljka 0.03
  • chery 1 kom.
  • mozzarela 1 kom

Priprema:

U blender stavimo tunu, maslinovo ulje, češnjak, sirni namaz, rastopljeni maslac, tabasco, sol i papar. Smjesu blendamo dok svi sastojci ne postanu kompaktni. Polovicu smjese izvadimo i stavimo u frižider dok se ne stisne.

U ostatak paštete dodamo crnilo sipe i nastavimo blendati dok smjesa ne poprimi boju te također stavimo u hladnjak. Na tostani kruh za prvi canape sendvic slažemo: maslac, rikula, bijela i crna pašeta, meso maslina.

Na drugi canape džem od smokve, sitno rezani Camembert sir i usitnjene bademe. Na treći: postelja od pesta cherry rajčice i mozarelini.

Ne volite prokulice? Uz ovaj recept, obožavat ćete ih

ENSALADA DE CANGREJO

Sastojci za jednu osobu:

  • jadranska kozica 6 dkg
  • majoneza 0.04
  • ananas 0.02
  • limun 0.01
  • maslinovo ulje 0.02
  • sol 0.01
  • papar 0.01
  • jaje 1 kom
  • mlada kapulica 0.02

Priprema:

Flambirati meso kozica i ostaviti da se ohladi. Na sitno narezati meso ananasa, mladu kapulicu, bijelanjak jaja. U posudu aromatizirati majonezu s limunovom koricom i maslinovim uljem. Poslužuje se uz tost.

Skijaške palačinke - slastica koju morate probati

Ordinacija.hr

Foto: Promo

 Prati nas na Viber Public Chatu!