Hrana i recepti

Hrana i recepti

Tiella od riže i dagnji

Sastojci za 4 osobe:

  • 320 g riže
  • 400 g očišćenih dagnji
  • 400 g narezanih krumpira
  • 400 g malih rajčica
  • 2 mala narezana luka
  • 30 g ovčjeg sira
  • 2 češnja nasjeckanog češnjaka
  • 1 svežnjić nasjeckanog peršina
  • 6 žlica djevičanskog maslinova ulja
  • sol i papar
  • škampi po želji (nije obavezno)

Priprema:

Očistite dagnje, otvorite ih do kraja i pirjajte u nepoklopljenoj posudi. Oklope s mesom školjke upotrijebite, a prazne bacite.
Na dno vatrostalne posude rasporedite sloj luka, pospite ga peršinom i češnjakom.

Na luk stavite rajčice, pa krumpir. Odvojite 20 ploški krumpira. Na njih rasporedite dagnje s polovicom oklopa, začinite ovčjim sirom, posolite, popaprite, dodajte ostatak češnjaka i peršina te zalijte sa 3 žlice ulja.

Sve prekrijte rižom. Na vrh stavite preostali krumpir, začinjite s još ulja i prelijte vodom. Stavite vatrostalnu posudu u pećnicu i pecite oko 30 minuta ili dok se tiella ne osuši. Poslužite u istoj posudi.

Dobar tek!

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo