Topla salata od krumpira

salata od krumpira, ana surac

U subotu sam otišla na tržnicu i rekla sama sebi ''Bez planiranja!''. Čekala sam da me inspirira ono što vidim... i količina zelene boje na štandovima me podsvjesno ''natjerala'' da počnem razmišljati o salati.

Pa sam kupila malo hrskave endivije, sićušnih mladih krumpira i hrpu matovilca (jer ga apsolutno obožavam :) ). Još kad sam naišla na jarko crvene rotkvice koje su toliko slatke da sam ih skoro sve do kuće pojela i na mekanu, svježu ovčju skutu...znala sam da je na redu salata!

Sastojci za dvije osobe:

  • Šaka endivije
  • 2 šake matovilca
  • 10-ak mladih sitnih krumpira
  • Mala šalica oraha
  • 4-5 rotkvica
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar
  • 2 žlice milerama
  • Reducirani aceto balsamico
  • 100 grama ovčje skute

Priprema:

1. Krumpir oprati pod vodom i spužvicom ga izribati da se makne moguća zemlja ili prljavština. Prerezati ih na pola ili na četvrtine i kuhati dok ne budu mekani (ali ne prekuhani) u blago posoljenoj vodi.

2. Endiviju natrgati na manje komade, rotkvice izrezati na tanke ploške.

3. Kad je krumpir kuhan, staviti ga u zdjelu i odmah posoliti, popapriti i dodati dvije žlice milerama. Sve pažljivo izmiješati da krumpir bude prekriven mileramom.

4. Dodati endiviju, mileram, rotkvicu, orahe, sve dobro izmiješati i servirati na tanjur.

5. Dodati ovčju skutu (ja sam ju trgala na manje komade), začiniti s maslinovim uljem, reduciranim acetom balsamicom i po potrebi dodati još malo soli i papra.

Ana Surać
Steamy, creamy...

 Prati nas na Viber Public Chatu!