Hrana i recepti

Hrana i recepti

Torta od sira bez glutena – poslastica za svačiji ukus

Foto: Adrijana Bručić

Torta od sira ili cheesecake više nije popularna samo u Americi – postala je omiljena poslastica i u našim krajevima. Radi se od prhkog tijesta ili smrvljenih keksa te o nadjevu od svježeg sira i jaja.

Torta od sira

Sastojci i priprema:

Tijesto: 

  • 250 bezglutenskih keksa
  • 80 g otopljenog maslaca
  1. Smrviti i pomiješati s 80 g na vatri otopljenog maslaca te staviti u frižider da se ohladi i “stisne”.

Žuta smjesa: 

  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 2 žumanjka
  • 180 g šećera u prahu
  • 1 vanili šećer
  • 2 bjelanjaka
  1. Sir izmiksati s 2 žumanjka, šećerom i vanili šećerom. Kada je smjesa izmiješana, dodati snijeg od 2 bjelanjaka peći 25 minuta, na 180 stupnjeva.

Bijela smjesa:

  • 400 g milerama
  •  90 g šećera u prahu
  • 1 vrečica vanili šećera
  1. Sve izmiksati, a kada je žuta smjesa ispečena, preliti bijelom smjesom.
  2. Peći još 5 min.

Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider na najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Dobar tek!

Imamo recept za prefine božićne bezglutenske kruščiće

Autor fotografija i teksta: Adrijana Bručić – Bezglutenska Radost 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo