Hrana i recepti

Hrana i recepti

Tuna sa salatom od rikule i bijelog graha

Jedna od meni dražih vrsta ribe svakako je i jako dragocjeno meso tune. Izrazito je zdravo, bogato proteinima, mineralima kao što su selen, magnezij, kalcij, željezo, vitaminima B skupine te omega 3 masnim kiselinama. A da ne govorimo pozitivnom utjecaju na um, srce ili vid…

Svježe
odreske tune možete naći u bilo kojoj bolje opskrbljenoj ribarnici, a ja vam
ovaj put nudim odličan recept i ideju za zdravo, brz i posni obrok
za Badnjak.

kPotrebni sastojci

4 svježa odreska tune
100 g svježe rikule ili rige
150g kuhanog bijelog graha
1 ljubičasti luk
1 vezica vlasca
maslinovo ulje
sol, papar
2 žlice senfa
3 žličice bijelog balzamičnog octa
2 žlice sitno sjeckanog peršina 

Priprema

1. Grah skuhajte, ocijedite, prohladite. Rikulu operite i posušite, a luk oljuštite i narežite na kriščice. Vlasac oplahnite, pa nasjeckajte na rolice. Izmiješajte senf i ocat s malo soli i papra, pa pjenjačom umiješajte 10-ak žlica maslinova ekstra djevičanskog ulja te tom marinadom začinite salatu.

2. Tunjevinu oplahnite, posušite kuhinjskim papirom i premažite maslinovim uljem. Popecite ju na žaru sa svake strane po tri minute, a potom posolite i popaprite.

3. Na četiri tanjura rasporedite salatu od rikole i graha, dodajte tunu i pospite nasjeckanim peršinom.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo