Upalu grla lako možete liječiti kod kuće i to ovim čajevima

mjesavina čajeva, caj, Shutterstock 450374944

Iako smo upali grla skloni čitave godine jer smo uvijek podložni padu imuniteta, tijekom zimskih mjeseci posebno smo osjetljivi.

Najčešća je ona virusna upala, a kod kuće ju možete liječi uz pomoć obilne hidratacije s puno čaja, inhalacijom, vitaminima, narodni lijekovima – poput grgljanja čaja od kadulje i naravno, mirovanje. Svakako se važno već prvi dan upale obratiti liječniku. Određeni biljni napitci mogu olakšati simptome pa iskoristite njihove dobrobiti.

Ovo su neki od najboljih čajeva za grlobolju

Zeleni čaj

On je pun polifenola, fitokemikalija sa svojstvima antioksidansa. Najveću korist imat ćete ako pijete tek pripremljen čaj, koji je odstajao između tri i pet minuta. 

Znate li što se događa vašem organizmu ako stalno preskačete obroke?

Čaj od đumbira

Svi znaju da je đumbir  dobar za borbu protiv mučnine, povraćanja i probavnih smetnji. Nažalost, mnogi nisu svjesni činjenice da je ovaj napitak izvrstan za rješavanje drugih zdravstvenih problema. Jedna od tih stvari je teška grlobolja zbog svojih jakih protuupalnih svojstava. 

Čaj od kurkume

Poznato je protuupalno djelovanje kurkume, a smatra se i jednim od najsnažnijih utjecaja ove začinske bilje a za to je zaslužan kurkumin. Kako bi okus čaja bio bolji, dodajte mu limuna ili meda.

Šipak kao lijek - otkrijte kako pripremiti izvrstan čaj, sirup, liker i marmeladu

Čaj od kamilice

Nije tajna da je čaj od kamilice odličan pripravak za ljude koji pate od probavnih problema, ali rijetko se koristi kod grlobolje iako je odlična pomoć. Ako vas muči noćni kašalj, obavezno skuhajte šalicu toplog čaja od kamilice. 

 

Ana Abrahamsberg

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!