Zanimljiv recept: mesne okruglice s mozzarellom

Shutterstock 282975239

​Danas ste poželjeli na dnevni meni uvrstiti mozzarellu? Donosimo vam jednostavan recept koji će oduševiti sve ukućane!

Lagano slankast, svjež, mekan sir bez kore, lagano gumaste teksture, mozzarella je sir dobiven od bivoljeg mlijeka i nezaobilazan je dodatak svake dobre pizze i raskošne salate.

Mozzarellu je najbolje jesti svježu jer je tada veća i njezina hranjiva vrijednost. Svježinu ćete prepoznati i po tome što između slojeva sira nema šupljina.

Mesne okruglice i mozzarella iz pećnice

Potrebni sastojci za 4 osobe

  • 400 g svježih mesnih okruglica
  • 800 g rajčice u konzervi
  • 1 manja tanka pogača (focaccia) narezane na velike komade
  • 300 g mozzarelle
  • jedna grančica ružmarina
  • šaka svježeg bosiljka

Metoda

  1. Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva. U veliku posudu stavite mesne okruglice sa rajčicom. Začinite i ostavite peći 20 minuta.
  2. Izvadite posudu van na sve posložite mozzarellu i ostatak začina te pecite još 15 minuta.

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!