Zapečene kobasice ("Toad in the hole")

Zapecene kobasice

Predstavljam vam tipično britansko jelo zanimljivog naziva "Toad in the hole", što u prijevodu znači - žaba u rupi… i još uvijek se sa sigurnošću ne zna od kud baš takav pomalo komičan naziv jela.

Pretpostavlja da da potječe iz 18. stoljeća, te da je ime dobilo po nekom anonimnom piscu koji je voli pisati o hrani... Englezi ga obožavaju, jednostavno je, izuzetno ukusno, jako popularno, jednostavni sastojci, za prste polizati... I ako malo "proguglate" po internetu naići ćete na mnoštvo recepata ovog jela, čak i na nekim popularnim blogovima i food stranicama…

Potrebni sastojci

undefined130 g mekog brašna
1 žličica soli
3 jaja
300 ml mlijeka
pola žličice praška za pecivo
1 žlica maslaca
sitno nasjeckan svježi peršin
15 dag domaćeg dimljenog špeka u listovima
5-6 pečenica, najbolje od svinjskog mesa ili
nekih drugih kobasica

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200° C.

2. Pomiješajte brašno sa soli, 3 jaja, te miješajući pjenjačom dodavajte 300 ml mlijeka. Smjesu ostavite da odstoji 30-ak minuta.

3. Za to vrijeme omotajte pečenice špekom, a u vatrostalnoj posudi, u pećnici otopite jednu žlicu maslaca. Na zagrijan maslac stavite omotane pečenice, te ih ispecite, prvo s jedne, pa s druge strane.

4. U pripremljeno tijesto sad umiješajte pola žličice praška za pecivo, pa ga ulijte u vatrostalnu posudu s kobasicama. Tijesto pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom i sve zajedno zapecite kroz 30 minuta ili dok lijepo ne porumeni..

 

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!