50-e su nove 20-e!

par-stariji-jesen-sretan

Single žene koje su napunile 50 godina, nikad nisu bile sretnije i više uživale u životu i izlascima, ali i socijalnim mrežama poput Twitter i Facebooka, pokazala je nova studija.

Oko 600,000 Britanki u "zlatnim godinama", bilo se da radi u udovicama ili razvedenim ženama, prigrlilo je nova iskustva i sasvim se dobro snalaze kao samci, zaključak je britanske studije.

Istraživači su ustanovili kako je broj žena iznad 50-e koje žive same sve veći, a u posljednjih deset godina porastao je za čak pet posto.  

ZabavaOd 1,000 žena koje su sudjelovale u istraživanju, 17 posto ih je reklo kako uživaju u spojevima, a 20 posto ispitanica pohvalilo se odličnim društvenim životom. Usprkos svojim godinama, žene iznad 50-e također su na "ti" s kompjuterima i tehnologijom, pa su mahom prisutne i na društvenim mrežama poput Twittera i Facebooka.

Gotovo polovica ispitanica izjavila je kako je učenje novih vještina – poput kompjuterskih tečajeva, kulinarstva, stranih jezika ili tečajeva plesa –bio njihov osobni izbor.

Ostajanje u dobroj formi također su jako popularno kod žena u "zlatnim godinama", a barem četvrtina ispitanica redovito ide u teretanu i na sate fitnesa.  

Velik broj žena 50-e godine začinilo je putovanjem u strane zemlje – 18 posto anketiranih ovakve je događaje nazvalo najzanimljivijima u životu. Sveukupno gledano, četvrtina žena iznad 50-e godine za taj je period života reklo da su najbolje godine.Stoga, neka vas ne plaši starenje i mitovi o tužnim usidjelicama - izvucite najbolje iz svojih zlatnih godina!

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!