Kako promijeniti njegove loše navike?

par, svada

Što učiniti ako vas on izluđuje svojim kašnjenjem, mljackanjem i žvakanjem otvorenih ustiju?

Gledajući u pravilu, vaš partner je sjajan. Sjajno si odgovarate, imate isti smisao za humor, a s njim vam nikada nije dosadno. Međutim, postoji nekoliko mana preko kojih ne možete prijeći i koliko god se stoički trudite, one vas izluđuju!

Prvenstveno morate znati kako nitko nije savršen, pa ni vi, ali ako su i drugi počeli primjećivati njegove loše crte, probajte ih suptilno promijeniti.

Žvače otvorenih ustiju

Ovo je jedna od očiglednijih loših navika koje netko može imati, a ujedno je i nepristojna. Nitko ne želi vidjeti sadržaj vašeg obroka i slušati mljackanje. Ako mu ne želite otvoreno reći kako bi trebao žvakati zatvorenih ustiju, snimite ga mobitelom ili kamerom, te mu pustite snimku. Muškarci su vizualni tipovi i na taj će način postati svjestan ove neprivlačne navike. Sljedeći će put popraviti svoje loše ponašanje za stolom.

Uvijek kasni

Nikako ne možete računati da će negdje stići na vrijeme – uvijek kasni, bez obzira radi li se o vašem dogovoru, poslovnom sastanku ili odlasku na posao. Probajte mu podmetnuti savjete kako prestati kasniti u četiri koraka, a ako ne pomogne ni to, vrijeme je za drastične mjere. Sljedeći put kada gubite vrijeme čekajući Godota, jednostavno se poberite doma. Kada vas nazove, recite mu da vam je dojadilo čekati ga i da imate pametnijih stvari za raditi.

Ne brije se

Trodnevna brada može biti izrazito seksi na frajerima i odaje duh markantnog muškarca, međutim, ona je jednako tako gruba za nježnu kožu vašeg lica. Nemojte samo reći kako vas peče lice kada se ljubite i da vam se lice zacrveni – recite mu kako bolje izgleda kada se obrije. Također, ako je stariji, spomenite kako bez brade izgleda nekoliko godina mlađe. Ako neće zbog altruizma, obrijat će se zbog egoizma.

Ako postoje još neke stvari koje vas smetaju kod partnera, probajte onom starom uzrečicom – "klin se klinom izbija", tj. vi njemu napravite istu stvar i pričekajte rezultate. Ako u njemu pobudite reakciju, smireno mu objasnite da se i vi isto osjećate kada vam napravi to što ste vi njemu napravili.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!