Varamo ako nam se ne sviđaju partnerovi roditelji

majka i kci, roditelj, svekrva

Osobe koje se slažu s roditeljima svog partnera su u manjoj mjeri skloniji nevjeri, pokazalo je američko istraživanje.

Možete li iskreno reći kako je vaš odnos s punicom i puncem skoro pa idiličan ili ne možete podnijeti samu pomisao nedjeljnog ručka s ovim parom?

Ako se pitate kako je moguće da je vaša draga (djevojka, zaručnica ili supruga) tako dobro ispala, dok bi njeni roditelji mogli biti glasnogovornici za razvod, upitnu komunikaciju ili pokoji psihički poremećaj, dobro razmislite o svom odnosu s partnericom.

Naime, osobe koje se ne slažu s roditeljima svog partnera su sklonije zadovoljstvu izvan bračnog kreveta, pokazalo je istraživanje.

Istraživači Fakulteta liberalne umjetnosti i znanosti Sveučilišta u Iowi proveli su anketu nad više od 780 odraslih osoba, starih između 18 i 60 godina, koje su pitali jesu li bili nevjerni za vrijeme posljednje veze.

  • 17 posto muškaraca i pet posto žena je bilo nevjerno
  • 17 posto žena i osam posto muškaraca nije počinilo prevaru, ali su zato njihovi partneri bili nevjerni
  • 12 posto žena i deset posto muškaraca je izjavilo kako ni oni ni njihovi partneri nisu bili monogami.

Istraživači su također ustanovili kako su ispitanici koji su se slagali s roditeljima partnera ili partnerice u većoj mjeri bili vjerni i oko im nije vrludalo. Voditelj istraživanja Anthony Paik vjeruje da se ovakvo ponašanje može objasniti time što su osobe manje sklone riskirati svoju vezu kada razmotre učinak na cijelu obitelj, pogotovo ako se radi o braku.

Prevara je jedan od najvećih izazova s kojim se suočavaju parovi - svi su drugi problemi u usporedbi s ovim "mačji kašalj". Je li doista moguće zaštititi vezu protiv nevjere? Naravno da jest, no kako biste u tome uspjeli, prvo trebate otkriti što uzrokuje preljub.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!