LINEX® forte za ravnotežu crijevne flore

bol u trbuhu, crijeva, mjesecnica

Disbakterioza je poremećaj u ravnoteži i funkciji crijevne mikroflore, a može biti uzrokovana terapijom antibioticima, nepravilnom prehranom, stresom, zagađenim okolišem, virusima, bakterijama i drugim.

Disbakterioza može uzrokovati poremećaje u probavnom traktu, npr. nadutost, proljev, bolove i zatvor. Rješenje je uravnotežiti crijevnu mikrofloru i povećati broj dobrih bakterija.

LINEX® forte kapsule sadržavaju žive liofilizirane mliječno kisele bakterije vrste Lactobacillus i Bifidobacterium te prebiotike inulin i oligofruktozu, koji reguliraju i održavaju ravnotežu crijevne flore.

Mliječno kisele bakterije (probiotici) se normalno nalaze u tankom i debelom crijevu, a nazivamo ih crijevna flora. One održavaju kiselo-lužnatu ravnotežu potrebnu za normalno djelovanje enzima probavnog sustava, sprečavaju razmnožavanje štetnih bakterija, djeluju na pokretljivost (peristaltiku) crijeva i na imunološki sustav čovjeka. Prebiotici (kao što su inulin i oligofriktoza) su šećeri koje ljudski organizam ne može probaviti, ali služe kao hrana crijevnim bakterijama ili dijetalna vlakna.

Fiziološka ravnoteža crijevne flore može biti narušena brojnim čimbenicima kao što su virusne i bakterijske crijevne infekcije, liječenje antimikrobnim lijekovima (npr. antibioticima), prekomjerno uživanje alkoholnih napitaka i sl. Probavne smetnje mogu se pojaviti i kao posljedica načina života koji onemogućava pravilnu prehranu te dugotrajni stres.

Narušena ravnoteža crijevne flore može uzrokovati probavne smetnje kao što su nadutost, bolovi, proljev ili zatvor.

Uzimanje mliječno kiselih bakterija s dodatkom prebiotika djeluje korisno na fiziološku ravnotežu crijevne flore, jer obnavlja njezinu narušenu prirodnu ravnotežu.

DOZIRANJE I PRIMJENA

Linex® forte kapsule treba uzimati između obroka prema preporučanom doziranju:

  • Odrasli i djeca starija od 12 godina: 1 kapsula 1-3 puta na dan
  • Djeca od 2-12 godina: 1 kapsula 1-2 puta na dan
  • Dodjenačad i djeca do 2 godine: 1 kapsula 1 puta na dan

Djeci koja ne mogu progutati cijelu kapsulu treba otvoriti kapsulu, sadržaj istresti na žličicu i dati ga da popiju zajedno s tekućinom.

Linex® forte je dodatak prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!