Suhi laktovi: koji su uzroci i kako ih liječiti

Suha koža laktovi

Koža na laktovima je nakon zime suha i gruba. Dolaskom proljeća i sunca trebali biste obratiti pažnju na dijelove tijela koji su bili zanemareni za vrijeme dugih rukava i hlača.

Suha koža na laktovima uobičajen je problem nakon hladnih zimskih dana. Koža ponekad može biti toliko oštećena da dolazi i do pucanja. Ovo je često problem koji mući većinu žena početkom toplijih dana. Temperatura je viša, odjeće je manje te je vrijeme da se bolje posvetite svome tijelu. Suhoća laktova se vidi najbolje budući da ih ne njegujemo kao ostale dijelo tijela.

Uzroci suhe kože na laktovima

Koža je na laktovima deblja, pa prema tome podložnija isušivanju. Kao takva reagira na hladan i suh zrak. Također, zbog niskih temperatura tijelo gubi masnoću i svježinu. Može se dogoditi da koža i potamni jer gubi pigment. Slaba higijena, pogrešni deterdženti i sredstva za tuširanje mogu dovesti do suhoće.

Kako osvježiti suhu kožu na laktovima

Prvo što biste trebali napraviti je piling. Možete iskoristiti neku od kupovnih krema ili bademovo, maslinovo i kokosovo ulje koje pomiješate sa krupnom soli. To će oguliti suhe i grube dijelove kože. Nakon toga laktove obavezno premažite hidratantnom kremom. Takve kreme sadrže hranjive tvari, a njihova će masnoća obnoviti sve stanice kože. Bilo bi dobro kada biste svaki dan masirali laktove kremom kako bi rezultat bio bolji i trajniji.

Prirodni lijek za suhu kožu je limunov sok. Limun pomaže kod bakterija i kožnih oboljenja te sadrži antioksidanse koji održavaju kožu svježom te pružaju dovoljno vlažnosti. Sok od limuna namažite na laktove te ostavite nekoliko minuta. Ponavljajte to 2 do 3 puta na dan.

Ako su oštećenja bolna i krvava ili nema promjena uz pomoć hidratacije bilo bi najbolje da posjetite dermatologa

Piling - prvi korak do lijepe kože

Foto: Shutterstock

M.S.

 Prati nas na Viber Public Chatu!