Vježbanje jača seksualnu snagu muškaraca

muskarac vjezbanje na plazi

Ako ste još uvijek u potrazi za idealnim načinom poboljšavanja vlastitih mogućnosti u krevetu – trebali bi se okrenuti vježbanju.

Naime, rezultati najnovijeg istraživanja su jasno pokazali: muškarci koji redovito vježbaju ostvaruju značajno bolje seksualne rezultate nego pripadnici muškog roda koji više vole sjedilački način života.

kDrugim riječima, muškarci koji prakticiraju umjerenu tjelesnu aktivnost - žustro pješačenje 30 minuta dnevno, četiri dana u tjednu – imaju dvije trećine manju vjerojatnost za probleme sa seksualnom disfunkcijom od muškaraca koji se ne bave fizičkom aktivnošću.

"Ako muškarci ne žele vježbati zbog vlastitog kardiovaskularnog zdravlja, možda će ih na tjelesnu aktivnost natjerati vijest kako vježbanje jača seksualnu snagu", poručuje dr. Erin McNamara s američkog Sveučilišta Duke.

Na temelju prikupljenih podataka istraživanja, 53 posto sudionika istraživanja je prakticiralo sjedilački način života, dok se njih samo 14 posto bavilo tjelesnom aktivnošću. Ispitanici koji bili umjereno ili jako aktivni imali su 65 posto manju vjerojatnost za pojavu seksualne disfunkcije.

Zdrave životne navike – kvalitetan seksualni život

Ako se pitate na koji način vježbanje jača seksualnu snagu muškaraca - evo i odgovora: stručnjaci tvrde da vježbanje može povećati protok krvi kroz penis, što značajno olakšava postizanje erekcije.

Osim toga, tjelesna aktivnost može podignuti samopouzdanje, što u konačnici dovodi do  poboljšane seksualne snage.


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!