Zgrabite papričice: Od ljute hrane dulje se živi!

Shutterstock 255273049papričice

Znanstvenici su dokazali da začinjena i ljuta hrana produljuje život za 13 posto

Na Sveučilištu Vermont, znanstvenici su promatrali 16,000 ispitanika čak 23 godine. Jedna grupa ispitanika redovito je jela crvene ljute papričice, a druga ne. Mnogo je manje smrtnih slučajeva bilo u grupi koja je konzumirala ljuto. 

Sve što trebate znati o gastritisu

Začin života

Znanstvenici još uvijek nisu sigurni zašto ljuta hrana produljuje život, ali znaju da sastojak kapsaicin daje mnogo blagodati za zdravlje. Mnogi ovaj začin zovu "začinom života", a dokazano je kako smanjuje rizik od pretilosti, regulira krvni tlak i količinu bakterija u crijevima.

Osim toga, pomaže u mršavljenju, smanjuje upale i liječi prehlade, a sada izgleda i dodaje godine životu!

Začinsko bilje - koje koristiti za određene tegobe?

Foto: Shutterstock

N.C.

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!