Iva
Autori

Iva Solarević Jeličić, prof.

Piše kolumnu: Sam svoj guru

Diplomirala 2000. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje 2001. upisuje i poslijediplomski znanstveni studij. Praktični, teoretski i znanstveni rad usmjeren je na razvoj programa za poboljšanje kvalitete življenja. U objavljenim stručno-znanstvenim radovima bavi se problematikom utjecaja stresa na psiho-fizičko zdravlje te razvija zdravstveno-preventivne programe koji osim fizičkih pokreta i vježbanja zahtijevaju potpunu svjesnost vježbača. Svi programi koje provodi svjesno uključuju cijelog čovjeka (njegov fizički, psihički i duhovni aspekt) s ciljem da taj čovjek postane sve više cjelovit.

Uz teoretsko znanje do vrijednih spoznaja dolazi kroz mnoga putovanja i susrete s ljudima, promatrajući njihove različite poglede i načine života. Također, kroz rad s djecom u Connecticut-u (USA), dugi boravak u Parizu, te kroz niz tečajeva, radionica, duhovnih praksi i životnih situacija otkriva da svjesno življenje može dovesti do toga da se nalazimo tamo gdje želimo biti, a ne tamo "gdje nas život odnese".

Predsjednica je udruge za razvoj ljudskih potencijala – Solar Spirit, predavač na Spa Wellness akademiji Veda Centra, voditelj  yoge i stručni suradnik u Medical Yoga Centru te voditelj i kreator Yoga Dance – Solar Spirit programa koji vodi u Body Balance Studiu u Zagrebu.

Istraživač najveće avanture koja se zove ŽIVOT.

Životni moto:
ŽIVI SADA I SHVATIT ĆEŠ VJEČNOST!