Grsic
Autori

Doc. dr. sc. Krešimir Gršić, dr. med., otorinolaringolog, subspec. plastične kirurgije glave i vrata

Autor je objavio 17 odgovora na pitanja u Halo doktore

Doc. dr. sc. Krešimir Gršić, dr. med., otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Rođen je u Zagreb, a Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završio je 2001. godine. Specijalizaciju iz otorinolaringologije započeo je 2003. godine u sklopu koje je 2006. upisao poslijediplomski studij iz otorinolaringologije i cervikofacijalne kirurgije. Nakon što je položio sve ispite iz poslijediplomskog studija 2008. uspješno je položio specijalistički ispit. Sredinom 2015. postaje subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata. Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2009. upisao je doktorski studij biomedicina i zdravstvo, a 2016. obranio doktorsku disertaciju „Imunohistokemijska izraženost estrogenskih receptora beta u planocelularnim karcinomima glave i vrata“.

Tijekom 2009. boravi više mjeseci na studijskom putovanju u Cleveland Clinic, Cleveland. Pohađao je čitav niz specijaliziranih tečajeva iz područja otorinolaringologije i plastične kirurgije glave i vrata u vodećim Klinikama Europe i SAD-a; Beču, Milanu, Rimu, Amsterdamu, Vareseu, Berlinu, Pragu, Glasgowu, Munchenu, Liverpoolu, Inndianpolisu itd. S više od 40 kongresnih izlaganja sudjelovao je u više hrvatskih i međunarodnih kongresa, te objavio nekoliko radova iz istog područja.

Radi na Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb, Kišpatićeva 12, Zagreb. Bavi se karcinomima glave i vrata; tumorima usne šupljine, ždrijela i grkljana, tumorima štitnjače i vrata, te kožnim karcinomima i melanomima. Posebni interes mu je laserska mikrokirurgija tumora larinksa i usne šupljine. Zadnjih nekoliko godina intenzivno primjenjuje suvremene mikrokirurške rekonstruktivne tehnike za restoraciju složenih defekata usne šupljine, jezika, ždrijela i čeljusti.

Bavi se humanitarnim radom. Na Izbornoj skupštini Zagrebačke lige protiv raka 2014. izabran je za predsjednika Zagrebačke lige. Autor je inicijative 24/7, humanitarnog edukacijskog audiovizualnog projekta Lige usmjerenog populaciji koja prolazi aktivno onkološko liječenje.

www.grsic.com