Psiha

Psiha

Loša vijest za sve koji vjeruju u ljubav na prvi pogled – ona ne postoji!

Romantičari žao nam je, ali znanstvenici su potvrdili da je ljubav na prvi pogled ustvari požuda na prvi pogled

Otprilike 56 posto stanovnika Amerike vjeruje u ljubav na prvi pogled, a svaka je treća osoba prijavila da ju je i doživjela. 

Postoji li ona? 

Studija provedena prošle godine na sveučilištu u Groningenu je uspjela odgovoriti na neka pitanja. Protekla istraživanja su pokazala kako je ljubav na prvi pogled “pozitivna iluzija” ili memorija koju partneri sami stvaraju kako bi ušli u vezu.  Dakle, ako završimo u vezi s nekim, čini nam se da smo oduvijek znali da je to partner za nas. 

Evo koliko se žena upušta u seksualne odnose za vrijeme menstruacije

Čak je 92 posto onih koji su izjavili da su osjetili što je ljubav na prvi pogled, tvrde kako su se u tog partnera kasnije i zaljubili. Kako bi istražili postoji li ljubav na prvi pogled, autori studije “Kakva je to ljubav – ljubav na prvi pogled” su potražili odgovore u tri različite kategorije  – online, u laboratoriju, i tri događanja organizirana za upoznavanje parova, od strane 396 ispitanika. 

Rezultati su pokazali kako je doživljaj fizičke privlačnosti u korelaciji s ljubavi na prvi pogled. Zanimljivo je da muškarci puno češće iskuse ljubav na prvi pogled. Parovi koji su je doživjeli su izjavili kako je prvi dojam bio povezan s erosom, naknadno se javila strast koja se pretvorila u romantičan odnos.

Zaključak je da je ljubav na prvi pogled isto što i požuda na prvi pogled…

Ljudi koji često varaju rade ove poslove – jeste li među njima?

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo