Specijalna bolnica Akromion

AKROMION, Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Bolnice, Fizikalna terapija, Ortopedija, Radiologija

Adresa: Ljudevita Gaja 2
49217 Krapinske Toplice

Radno vrijeme: 8.00 - 20.00

Telefon: 049 587 487

O nama

Opremljenost


Bolnica Akromion je najveća privatna ortopedska bolnica u Republici Hrvatskoj koja se prostire na oko 2000 četvornih metara, u tri etaže. Zgrada je iznajmljena od Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i posve je rekonstruirana. Izgrađen je kompletno novi operacijski blok s tri operacijske sale i sobom za buđenje, a u potpunosti je rekonstruirano prizemlje, drugi kat i potkrovlje. Operacijske sale su opremljene najsuvremenijom opremom. Odjel se sastoji od 11 soba od kojih su tri jednokrevetne, šest dvokrevetnih i dva apartmana. Svaka soba ima zasebnu kupaonicu i WC te TV prijemnik i Internet priključak, što pacijentima osigurava maksimalnu udobnost.

E-bolnica


Bolnica je u potpunosti kompjuterizirana. Nema kartona pacijenata, papirologije i liste čekanja u klasičnom smislu. Akromion je prva prava e-bolnica u Hrvatskoj. Osim što ima najmoderniju medicinsku opremu, jedna operacijska sala opremljena je i Olympusovom HD EndoALPHA tehnologijom – tehnologijom integriranih operacijskih sala. Ta najsuvremenija tehnologija pruža liječnicima i bolničkom osoblju kompletan pristup slikovnim i tekstualnim medicinskim podacima o pacijentu za vrijeme operacije te tako omogućuje neposredne i pravovremene konzultacije prilikom operacija. U vrijeme početka rada bolnice Akromion, takva ortopedska integrirana operacijska sala bila je jedina u Europi.

Stručni tim


Stručni tim bolnice predvode  sveučilišni profesori, prof.dr. Miroslav Hašpl  i prof.dr. Nikola Čičak a u timu su još dr. Hrvoje Klobučar i dr. Denis Tršek. Anesteziološki tim sačinjavaju dr. Siniša Šoštarić i dr. Krešimir Oremuš. U liječničkom radu sudjeluju dr. Damir Starčević, dr. Nenad Medančić i dr. Tomislav Tabak te fizijatar dr. Aida Filipčić.

Usluge


U Akromionu se pružaju ukupno sve medicinske usluge iz područja ortopedije i traumatologije: od artroskopskih zahvata na ramenu, koljenu, kuku, gležnju, laktu do ugradnje umjetnih zglobova: kukova, koljena, ramena, gležnjeva i laktova. Također se rade rekonstruktivni zahvati na svim zglobovima, liječenje prijeloma te posljedica prijeloma. Trenutačno se ne bavimo  zloćudnim tumorima, a dječjom ortopedijom samo djelomice. Godišnje obavimo oko 1 300 operacija, od toga oko 350 proteza kuka, koljena i ramena.

Nakon operacije, pacijenti imaju jedinstvenu mogućnost za provedbu postoperativne rehabilitacije na istoj lokaciji, s obzirom na već postojeću uslugu unutar bolnice „Krapinske Toplice“, tako da im se na jednom mjestu nudi kompletna usluga – od pregleda, operacije, do rehabilitacije.

Investicija


Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju koštano zglobnog sustava Akromion osnovana je od strane društva Osteon d.o.o. čiji su ulagači Fond Quaestus Private Equity Kapital i četvoro vrhunskih ortopeda iz Klinike za ortopediju i Klinike za Traumatologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. Miroslavom Hašplom, prof. dr. Nikolom Čičkom, dr. Denisom Tršekom te dr. Hrvojem Klobučarom. Akromion je prva bolnica u Hrvatskoj koju financijski podupire jedan private equity fond.

Radovi na bolnici započeli su 30. srpnja 2007. godine i u nju je uloženo više od 40 milijuna kuna. Glavni projektant bolnice je Josip Dumančić, d.i.a.,  iz firme IPZ AR-Projekt d.o.o. Izvođača radova je Team d.d. Čakovec.

Bolnica Akromion s komercijalnim je radom započela 14. travnja 2008. godine. Trenutačno je u bolnici zaposleno 52 djelatnika.

Vodstvo


Ravnatelj bolnice je gospodin Branimir Ćurić,  mag.bioproc.ing., koji ima dugogodišnje iskustvo u sektoru zdravstva temeljem višegodišnjeg rada u Plivi i Hospitalija trgovini, a koji je zadužen za opće i financijsko poslovanje bolnice, dok je za medicinski dio zadužen prof.dr.sc. Nikola Čičak. Predsjednik Upravnog vijeća bolnice je prof.dr.sc Miroslav Hašpl..

Poliklinika u Zagrebu


Od 01.07.2013 u Zagrebu je otvorena Poliklinika Akromion. Poliklinika se nalazi u centru grada, u blizini Kvaternikova trga, na adresi Vrbanićeva 26.

U Poliklinici Akromion obavljamo preglede ortopeda i fizijatra kao i cjelokupnu fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Na preglede i terapije se možete naručiti na broju telefona 01 6445 820.

Ambulanta u Splitu


Pregled pacijenata obavlja se također i u Splitu, po unaprijed utvrđenim terminima, na adresi Papandopulova 8b. Naručiti se možete na broju telefona 021/685-640.

 

Glavne značajke


Glavne značajke ortopedske bolnice Akromion:

  •     Najveća smo privatna ortopedska bolnica u Republici Hrvatskoj;
  •     godišnje izvedimo oko 1 300 operacijskih zahvata;
  •     Najmodernija medicinska oprema – sadrži tehnologiju integriranih operacijskih sala;
  •     11 potpuno opremljenih bolničkih soba - Kupaonica, WC, TV i internet;
  •     status E-bolnice – potpuno smo računalno integrirani;
  •     Kompletna usluga na jednom mjestu (pregled, operacija, rehabilitacija);
  •     Izuzetno povoljna lokacija (prirodan i miran okoliš);
  •     Dostupnost pacijentima na tri lokacije u Krapinskim Toplicama, Zagrebu i Splitu.