Kardiološka poliklinika Bogdan

Kardiološka poliklinika Bogdan

Kardiologija

Adresa: Bužanova 4
10000 Zagreb

Radno vrijeme: radni dan: 08:00 - 17:00
subota: 08:00 - 12:00

Telefon: 01 2345 455

Fax: 01 2345 466

O nama

Kardiološka poliklinika "BOGDAN" je jedina privatna subspecijalistička poliklinika u kojoj u punom radnom vremenu rade njeni osnivači i vlasnici, kardiolozi doc.dr.sc. Ivo Bogdan i dr. Greta Cindrić Bogdan od njenih samih početaka. Sljednica je PRVE kardiološke ordinacije u Hrvatskoj, koju je 1. siječnja 1995. osnovao doc.dr.sc. Ivo Bogdan, pročelnik Zavoda za kardiologiju Interne klinike KBC Rebro, na Kvaternikovom trgu. U kontinuiranom nizu preko Kardiološke i kardiokirurške poliklinike, a zatim i Specijalne bolnice za kardiologiju i kardiokirurgiju "Dr. Ivo Bogdan" smještenih u Importanne Galleriji na Iblerovom trgu, nastavlja se i nakon preseljenja u sadašnji prostor u Bužanovu ulicu od 1. siječnja 2006. najviši standard u dijagnostici i liječenju kardioloških bolesnika. U Poliklinici, od njenog osnutka rade kardiolozi doc.dr.sc. Ivo Bogdan i dr. Greta Cindrić Bogdan, a osim njih i vrhunski tim stručnjaka iz svih područja kardioloških subspecijalnosti čime se stvorio CENTAR KARDIOLOŠKE IZVRSNOSTI neinvazivne kardiološke dijagnostike.          

Kardiološka poliklinika "Bogdan"  je danas  smještena u zelenom mirnom dijelu šireg centra grada u blizini svih važnih cestovnih poveznica i tramvajskog stajališta, u neposrednoj blizini Kvaternikovog trga, u Bužanovoj ulici. Naši pacijenti dolaze iz svih krajeva Hrvatske, ne samo iz Zagreba, često upućeni upravo od svojih liječnika i dakako, po preporuci dugogodišnjih pacijenata.            

Kardiološka poliklinika "Bogdan" usko surađuje i s najboljim kardiokirurškim centrima i laboratorijima za invazivnu dijagnostiku i liječenje u Hrvatskoj i u inozemstvu u svrhu potpunog zbrinjavanja svojih pacijenata nakon kompletne kardiološke neinvazivne obrade u svojim prostorima. U tu svrhu je opremljena najsuvremenijom aparaturom, koja se kontinuirano obnavlja ultrazvučnim aparatima s kolor doplerom, tkivnim doplerom i power doplerom za dijagnostiku bolesti srca i krvnih žila te bolesti  trbušnih organa, holter jedinicama 24-satnog EKG-a i 24-satnog krvnog tlaka (pojedinačno i u jednom snimaču) ergometrijskom jedinicom čija pokretna traka može podnijeti izvođenje testa opterećenja u najvišem stupnju s vrlo jakom snagom i kod vrhunskih sportaša, registriranje kasnih ventrikulskih potencijala i snimanje vektorkardiograma.

Pretrage koje se izvode obuhvaćaju kompletnu neinvazivnu kardiološku dijagnostiku:
- standardni 12 - kanalni EKG
- vektorkardiogram i snimanje kasnih ventrikulskih potencijala
- ultrazvuk srca s kolor doplerom i tkivnim doplerom odraslih i djece
- 24-satni holter EKG i krvnog tlaka (svaki pojedinačno i zajedno u jednom snimaču)
- test opterećenja na pokretnoj traci
- ultrazvuk trbušnih organa s kolor doplerom krvnih žila i ultrazvuk i power dopler duplex bubrežnih arterija i arterijske cirkulacije u samim bubrezima
- ultrazvuk i power dopler duplex karotidnih i vertebralnih arterija
- ultrazvuk i power dopler duplex arterija i vena nogu i zdjelice, aorte i njenih ogranaka.
- suradni medicinsko - biokemijski laboratorij

U Poliklinici se obavljaju i managerski sistematski preventivni kardiološki pregledi koji obuhvaćaju i laboratorijske pretrage krvi i urina, sistematske preglede sportaša (u natjecateljskom sportu i rekreativaca prije početka bavljenja sportskim aktivnostima) te sistematski pregledi ciljnih skupina radi određivanja faktora rizika za razvoj srčano - žilnih bolesti. Također se obavljaju i sistematski pregledi djece sportaša te redovni pedijatrijski kardiološki pregledi zdrave i bolesne djece. 

U Poliklinici "Bogdan" se dijagnosticiraju i liječe bolesti srca i krvnih žila kao što su srčane greške, bolesti srčanih arterija, srčana slabost i popuštanje, poremećaji srčanog ritma i provođenja, povišeni krvni tlak, bolesti velikih krvnih žila, sumnja na upalu srčanog mišića i osrčja, sumnja na tumore srca, procjena sigurnog stupnja opterećenja kod mladih i odraslih pri bavljenju aktivnim ili rekreacijskim sportom, davanje tzv. "drugog mišljenja", davanje prijeoperacijskih mišljenja za kardiokirurške operacije i operacije kardioloških bolesnika, određivanje i praćenje diferentne terapije (antiaritmici i antikoagulancije), preventivni kardiološki pregledi, managerski sistematski pregledi, sistematski pregledi sportaša i dr.

Trajno kontinuirano stručno usavršavanje svakog člana tima Kardiološke poliklinike "Bogdan" i aktivno sudjelovanje brojnim stručnim radovima na domaćim i međunarodnim kardiološkim kongresima gdje se predstavljanjem vlastitih rezultata ujedno omogućuje procjena kvalitete rada na najvišem stručnom nivou i u širem liječničkom krugu, temelj su na kojemu počiva izvrsnost i ugled Poliklinike.