Očna poliklinika Opto Centar

Očna poliklinika Opto Centar

Oftalmologija

Adresa: Vlaška 64
10000 Zagreb

Radno vrijeme: radni dan: 08:30 - 20:00 sati

Telefon: 01 4686 544

Fax: 01 4614 144

O nama

OPTO CENTAR je jedinstven očni centar u ovom dijelu Europe gdje na jednom mjestu, u centru Zagreba, možete u ugodnom okruženju obaviti sve potrebno vezano uz vaš vid. Možete obaviti pregled ili operativni zahvat u očnoj poliklinici, posjetiti ekskluzivnu optiku s širokim asortimanom vrhunskih naočala i leće, te na sve u svijetu dostupne načine riješiti se dioptrije, sive mrene i svih ostalih poteškoća ukoliko su medicinski rješive. U sklopu OPTO CENTRA nalazi se i najsuvremenija proizvodnja kontaknih leća. Detaljnije informacije o našoj optici i proizvodnji možete potražiti na www.opto-centar.hr.

Očna poliklinika OPTO CENTAR je u proteklom desetljeću neprekidnim ulaganjima u edukaciju svojih djelatnika u vodećim svjetskim institutima, kao i nabavom sofisticirane opreme postala jednom od vodećih ustanova za liječenje bolesti prednjeg očnog segmenta u Hrvatskoj.

Okosnicu očnog centra, uz očne kirurge i oftalmologe drugih vodećih hrvatskih ustanova, čine:

- dr. Adrian Lukenda, laserski refraktivni kirurg i ravnatelj poliklinike

- mr.sc. Željka Karaman-Martinović, priznati stručnjak za bolesti prednjeg segmenta, aplikaciju specijalnih vrsta kontaktnih leća i glaukom

- dr. Šarolta Pinter, liječnica s velikim iskustvom u liječenju bolesti stražnjeg očnog segmenta, glaukoma te primjene kontaktnih leća.

U našem očnom centru do danas smo kontaktne leće propisali desecima tisuća pacijenata. Značajan dio naših pacijenata nosi vrlo zahtjevne dizajne leća poput ESSENTIAL/RECLAIM multifokalnih kontaktnih leća ili Rose K leća za keratokonus i nepravilne rožnice.

Tijekom posljednja dva desetljeća, lasersko skidanje dioptrije postalo je ravnopravan način ispravljanja dioptrije klasičnim naočalama ili kontaktnim lećama. Kako bismo osigurali najveću razinu stručnosti i kvalitete, sve predoperativne preglede, PRK i LASIK postupke kao i većinu postoperativnih kontrolnih pregleda u zadnjih nekoliko godina izvodi dr. Lukenda. Zahvati se izvode na vrhunskom Allegreto Eye-Q laseru uz primjenu najnovijih metoda i uz suradnju s voditeljima poznatih svjetskih instituta za refrakcijsku kirurgiju, poput oca moderne refrakcijske kirurgije prof. Theo Seilera sa instituta IROC u Švicarskoj. Profesor Seiler bio je i član tima istraživača koji su izumili Cross-linking, postupak koji već duže vrijeme uspješno primjenjujemo u zaustavljanju napredovanja keratokonusa. Nužan preduvjet za dobre rezultate u kirurgiji prednjeg segmenta oka su i najsuvremeniji dijagnostički uređaji poput Oculyzer-Pentacam kamere, Wavefront Analyzer-a i visokofrekventnog ultrazvuka. Opto Centar je trenutno jedina privatna ustanova u Hrvatskoj gdje se može napraviti ultrazvučni pregled prednjeg dijela oka.

Jednako visoki standardi primjenjuju se i kod operacija mrene (katarakte), ugradnji intraokularnih leća za skidanje dioptrije, aplikacije BOTOX-a i punila (fillera) te uklanjanja madeža i estetskih zahvata na u području očnih vjeđa i periokularnom području koji se dugi niz godina uspješno izvode u našoj poliklinici. Svi navedeni zahvati izvode se ambulantno uz prethodnu konzultaciju/pregled s Vašim kirurgom.

Usprkos našem neprekidnom interesu za najnoviju tehnologiju, prilikom svih pregleda i operativnih zahvata naročito njegujemo individualan pristup svakom pacijentu. U OPTO CENTRU naći ćemo rješenje koje je najbolje za Vas.