Poliklinika Lumbago

Poliklinika za dijagnostiku i liječenje bolnih sindroma kralježnice Lumbago

Poliklinike

Adresa: Banjavčićeva 11
10000 Zagreb

Radno vrijeme: Pon., sri. i pet.: 08:00 - 16:00
Uto. i čet.: 12:00 - 20:00

Telefon: 01 5612 822

Mobitel: 091 7846 966

Fax: 01 4660 171

O nama

POLIKLINIKA LUMBAGO je zdravstvena ustanova specijalizirana za dijagnostiku i liječenje bolnih stanja kralježnice uzrokovanih degenerativnim bolestima kralježnice i osteoporozom. Namjenjena je pacijentima kojima više ne pomažu lijekovi i fizikalna terapija a koji nisu za operaciju, ne mogu ili ne žele na operaciju,  ili žele ublažiti bolove koje im uzrokuje bolesna kralježnica.

Osnivač poliklinike, mr.sc. Dražen Kvesić, dr.med., specijalist kirurg, nakon 15 godina iskustva i rada u Referentnom centru ministarstva zdravstva za kirurgiju kralježnice u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, uz pomoć tima vrsnih stručnjaka, posvetio se liječenju tegoba povezanih s kralježnicom na novi i moderniji način, nego što se to radilo do sada.

Dijagnostika i liječenje bolesti kralježnice


U Poliklinici Lumbago, dijagnostika i liječenje bolesti kralježnice provode se tzv. intervencijskim procedurama, koje se do sada u Hrvatskoj nisu šire primjenjivale. Osnova ovih procedura je igla, koja se pod kontrolom rtg aparata vrlo precizno postavi na točno određeno mjesto na kralježnici. Potom se, ovisno o dijagnozi, kroz iglu da lijek ili specijalna vrsta igle služi kao elektroda, pomoću koje se živci termički onesposobe za prijenos boli iz određenog dijela kralježnice. Sve intervencijske procedure izvode se u lokalnoj anesteziji, ambulantno (1-2 sata nakon procedure pacijent se otpušta kući), bez potrebe za dužom rehabilitacijom.

Intervencijske procedure su efikasne kod slijedećih tegoba s kralježnicom:

  • Križobolja – bilo da je uzrokovana bolesnim diskom, zglobovima kralježnice ili zglobovima između zdjelice i krstačne kosti
  • Bolovi u vratnoj kralježnici
  • Išijas i drugi radikularni bolovi u rukama i nogama
  • Diskus hernije i degenerativna bolest diskova lumbalne kralježnice
  • Glavobolje uzrokovane promjenama na vratnoj kralježnici
  • Kronični bolovi u vratu nakon trzajne ozljede
  • Lumbalna stenoza – suženje kralježničnog kanala u lumbalnom dijelu
  • Bolovi zbog osteoporotskog prijeloma ili maligne bolesti  kralježnice
  • Kronični bolovi nakon operativnih zahvata na kralježnici